Skip to main content

Hammaskiven poisto

Tietoa hammaskiven poistosta

Hammaskivi on suun omista bakteereista ja mineraaleista ienrajaan tai ientaskuun muodostuvaa kovettunutta plakkia. Hampaan pinnalle kertynyt hammaskivi ruokkii suussa olevien haitallisten bakteerien toimintaa, aiheuttaa pahanhajuista hengitystä ja altistaa monille suun alueen sairauksille, kuten verenvuotoa aiheuttavalle ientulehdukselle tai kiinnityskudoksia ja luuta tuhoavalle iensairaudelle, parodontiitille. Hammaskivi voi aiheuttaa ienalueen ärsytystä ja vaikeuttaa hampaiden puhtaanapitoa, aiheuttaen ikenien turvotusta, punoitusta ja verenvuotoa.

Hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä, ja siihen vaikuttavat mm. syljen koostumus. Hyvällä suuhygienialla on merkittävä vaikutus hammaskiven poiston tarpeeseen, joten hampaiden säännöllinen harjaaminen ja hammasvälien huolellinen puhdistus hidastavat hammaskiven muodostumista.

Jos hammaskiveä on päässyt muodostumaan, ei tilannetta voi hoitaa kotioloissa ahkerasti harjaamalla, vaan poisto tapahtuu suuhygienistin tai hammaslääkärin vastaanotolla ultraäänilaitetta ja käsi-instrumentteja käyttäen. Modernin laitteiston ja osaamisemme ansiosta hammaskiven poisto on hellävaraista, miellyttävää ja aina niin kivutonta kuin mahdollista.

Hoito on mahdollista viimeistellä hampaita hellivällä soodapuhdistuksella! Lue lisää soodapuhdistuksesta.

Suosittelemme hammaskiven poistoa kerran tai kahdesti vuodessa. Antamalla hammashoidon ammattilaisten huolehtia suusi perushyvinvoinnista säännöllisin väliajoin, voit välttyä monilta elämänlaatuasi huonontavilta suun alueen ongelmilta ja niiden mukanaan tuomilta liitännäissairauksilta.