Skip to main content

Digitaaliset palvelut

KKTT – Kolmiulotteinen röntgenkuvaus

Käytössämme on nykyaikainen röntgentutkimuslaitteisto, joka mahdollistaa hampaiston kolmiulotteisen kuvantamisen ja esimerkiksi leuan hermojen sijainnin määrittelyn. 3D-kuvantamista kutsutaan nimellä kartiokeilatietokonetomografia, eli tuttavallisemmin kktt. Käytämme tietokonetomografiaa mm. implanttihoitojen suunnittelussa tai juurihoidettavan hampaan kokonaistilanteen arvioimisessa.

Kolmiulotteisen kuvantamisen lisäksi laitteistomme mahdollistaa myös hampaiston panoraamakuvauksen (optg), jossa kuvataan koko hampaisto ja leuka-alue kätevästi yhdellä kertaa.

Cerec-hoito

Proteettisten töiden suunnittelussa ja toteutuksessa käytämme Cerec -skannausta, joka mahdollistaa posliinipaikan tai -kruunun mallintamisen ja kiinnitämisen yhden hoitokäynnin aikana!

Mikä on Cerec?

Cerec on tietokoneohjattu hoitotekniikka, jonka avulla hammaspaikasta tai hammaskruunusta tehdään kolmiulotteinen mallinnus, joka jyrsitään ja viimeistellään käsityönä lopulliseen muotoonsa paikan päällä klinikallamme. Cerec-tekniikalla saadaan aikaan kestäviä ja laadukkaita ratkaisuja esimerkiksi perinteiseen muoviseen hammaspaikkaan verrattuna.