Skip to main content

Hammasimplantti

Tietoa hammasimplanteista

Hammasimplantilla, eli kiinteällä keinojuurella, voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva tai poistettava hammas tai sitä voidaan käyttää esimerkiksi erilaisten hammassiltojen ja -proteesien rakennusalustana.

Hampaan puutoksella voi olla merkittävä vaikutus yleiseen elämänlaatuun ja esimerkiksi syömiseen. Puuttuvan hampaan jälkeensä jättämää kuoppa aiheuttaa ajan saatossa viereisten hampaiden kallistumista kuoppaa kohden, saaden aikaan epäsuotuisia muutoksia muun muassa hammaskaaren muotoon ja purentaan. Purentaongelmat johtavat usein leukanivelen ja purentalihasten kiputilojen syntymiseen.

Hammasimplantit tarjoavat pysyvän ratkaisun puuttuvien hampaiden korvaamiseen.

Hammasimplantti, hoitoarvio

Jos olet punninnut vaihtoehtoja puuttuvan hampaan korvaamiseksi kiinteällä ratkaisulla, varaa aika maksuttomaan implanttikonsultaatioomme. Konsultaatiossa kartoitamme hampaiston tilanteen ja saat lisätietoa sinulle suositelluista implantointivaihtoehdoista. Ennen implantoinnin aloittamista tulee suun olla tulehduksista vapaa ja suuhygienian on oltava hyvällä tasolla. Konsultaatiokäynnin aikana voit keskustella kaikista mieltäsi askarruttavista asioista yhdessä asiantuntijamme kanssa.

Ohjatun implantoinnin hyödyt

1

Lyhempi paranemisaika

Implanttiohjurin käytöllä varmistetaan, että hammasimplantti on asetettu oikeaan asentoon. Tällä vähennetään komplikaatioiden riskiä, parannetaan merkittävästi onnistuneen implantoinnin mahdollisuuksia ja nopeutetaan toipumista.
2

Miellyttävämpi ja kivuttomampi asiakaskokemus

Ohjurin käyttö on osa turvallisempaa ja kivuttomampaa hammashoitoa, jolloin kokemus on toimenpiteen sekä jälkihoidon osalta asiakkaalle vähemmän epämukava.
3

Nopeus

Implanttiohjuri osoittaa aina implantin paikan täsmällisesti ja tarkasti, jolloin leikkausaika on usein lyhyempi verrattuna ilman ohjuria tehtävään implantointiin.

Turvallinen ja kivuttomampi implanttiohjuritekniikka

Ohjattu implantointi mahdollistaa hammasimplanttien tarkemman ja kivuttomamman asentamisen perinteiseen menetelmään verrattuna. Ohjattu implantointihoito aloitetaan tietokonetomografialla eli TT-kuvauksella, jonka avulla luodaan 3D-kuva leuan rakenteista ja muodosta. Tämän perusteella valmistetaan niin sanottu ohjurimuotti, jota käytetään implantin optimaalisen sijainnin ja asennuskulman määrittämiseen toimenpiteen aikana.

Implanttileikkauksessa leukaluuhun asennetaan implanttiohjurin avulla titaaniruuvi, joka toimii hampaan juurena. Kirurginen toimenpide tehdään aina paikallispuudutuksessa, joten se on asiakkaalle verrattain kivuton. Implantoidun alueen parannuttua ja ruuvin luuduttua leukaan noin 3–6 kuukauden ajan, rakennetaan keinojuuren päälle hampaan näkyvä osa, eli implanttikruunu tai muu tarpeita vastaava ratkaisu.